Vakantiekampen

Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze kampen zowel plezier als kennis voor kinderen van 7 (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) tot en met 11 jaar.

Vanwege de Coronacrisis gaan wij bepaalde zaken anders aanpakken. We hebben hiervoor een protocol opgesteld zodat we alles in goede banen kunnen leiden. 

Protocol 2020 

https://amsterdam.youngeng.nl/young-engineers-amsterdam-zomerkamp-protocol-2020/

Het programma

summercamp

De 4 volle dagen zijn opgebouwd uit elke dag minimaal twee LEGO® modellen bouwen. Een ‘s ochtends en een ‘s middags. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en gaan we ook dagelijks buitenspelen om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Wat je gaat bouwen

De jonge wetenschappers zetten bijvoorbeeld de volgende unieke modellen in elkaar: een weegschaal, ventilator, teken machine, mechanische arm, auto met handmatige versnelling, een werkende analoge klok, Da Vinci’s vleugels en meer….

Werken in teamverband

Daarnaast zijn er ook modellen die meerdere LEGO® sets combineren om in team verband mega projecten te bouwen zoals een hoge hijskraan, een echt werkende plotter en de zomerkamp primeur: het strandbeest van Theo Jansen.

Nieuwe zomer bouwmodellen

Het zomerkamp programma is speciaal afgestemd op zowel kinderen die nog niet eerder met ons les programma of workshops in aanraking zijn geweest als onze doorgewinterde Bricks Challenge bezoekers van het afgelopen jaar. We bouwen alleen nieuwe zomer modellen dus ook al heb je een heel jaar ons Bricks Challenge programma gevolgd dan zal je geen modellen gaan herhalen.

Getrainde instructeurs

Tijdens de workshops ondersteunen onze speciaal opgeleide instructeurs, die tijdens het schooljaar de naschoolse activiteiten onderwijzen, de kinderen bij het bouwen van speciale Young Engineers elektrische LEGO® modellen, waar de kinderen natuurlijk na afloop mee kunnen spelen. De creativiteit van de kinderen was ook vorig jaar trouwens erg indrukwekkend.

Kerstvakantiekamp 28 t/m 31 december

Waar: Speeltuin de Gibraltar, Haarlemmerweg 645A in Amsterdam Leeftijd: 7 tot 11 jaar (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) Wanneer: 28 t/m 31 december, dagelijks van 9.00-16.00 uur Young Engineers vakantiekampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook …

Lees meer

Kerstvakantiekamp 21 t/m 24 december

Waar: Speeltuin de Gibraltar, Haarlemmerweg 645A in Amsterdam Leeftijd: 7 tot 11 jaar (of 6 die afgelopen schooljaar in groep 3 zaten) Wanneer: 21 t/m 24 december, dagelijks van 9.00-16.00 uur Young Engineers vakantiekampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook …

Lees meer

Bricks Challenge A-Lab

Van: 19 september – 12 december,  (geen les op 10 en 17 Oktober) Leeftijd: 6 – 11 jaar. Wanneer: elke zaterdag van 14:45 – 16:00 uur.   Er zijn weer LEGO® Bricks Challenge lessen in A-Lab! Elke les start om 14:45 uur en is om 16:00 uur afgelopen. Tussentijds inschrijven is mogelijk. Locatie: A-Lab (Overhoeksplein 2, Amsterdam)

Lees meer